تکنیک برخورد با غیبت کننده ها
اطرافیان غیبت کننده
احتمالا شما هم اطرافتان افرادی را دارید که وقتی می خواهید با آن ها تعامل و صحبت کنید، فقط شروع می کنند دائم پشت سر بقیه غیبت و بدگویی کردن که مثلا فلانی چرا اینطوریه، فلانی چرا اخلاقش انقدر بد و مزخرفه، اون خیلی آدم بیشعوریه ها و… و شما هم اصلا از این کار آن ها خوشتان نمی آید و می خواهید به آن ها بگویید که لطفا در حضور من راجع به دیگران بدگویی نکن. اما چون بسیاری از ما خجالت می کشیم یا بلد نیستیم چطور بصورت کاملا محترمانه این اعتراض خود را بیان کنیم، بنابراین در این مقاله تکنیک بسیار موثری را به شما می گویم که دیگر افرادی که در حضور شما دائم از دیگران بدگویی و غیبت می کنند، دیگر این کار را نکنند.
بدگویی پشت سر دیگران چه ضرر هایی دارد؟
اگر ما هم با افرادی که دائم در حضور ما پشت سر دیگران غیبت و بدگویی می کنند همراه شویم یا حتی همراه نشویم و فقط اجازه بدهیم آن ها پیش ما از دیگران بدگویی کنند، ما هم رفته رفته شخصیتمان شبیه آن ها می شود چون همانطور که جیم ران می گوید: شما میانگین پنج نفر اطرفتان هستید. همچنین غیبت و بدگویی کردن پشت سر دیگران، هیچ اتفاق مثبتی را رقم نمی زند و هیچ مشکلی را حل نمی کند، فقط وقتمان تلف می شود و بیشتر از دیگران نفرت پیدا خواهیم کرد و احساس درماندگی در ما شکل می گیرد چون اقدامی برای حل مشکل نمی کنیم و فقط داریم غر می زنیم و این خیلی بد است. بنابراین نیاز است که این تکنیک را حتما یاد بگیریم و استفاده کنیم.
راه حل و روش
تکنیک بسیار کاربردی برای مدیریت افرادی که غیبت می کنند، در حقیقت از دو گام اساسی تشکیل شده:
گام اول: وقتی شخص شروع می کند در حضور شما از این و اون غیبت و بدگویی کردن، باید صحبت شخص را قطع کنید. خب مگر در این صورت بی ادبی نمی شود؟ شما دارید صحبتی را قطع می کنید که هیچ سود و منفعتی ندارد، نه تنها این بی ادبی نیست، بلکه کمک می کند وقت شخص مقابل شما و همچنین وقت خود شما تلف نشود. بنابراین گام اول این شد که صحبت شخص مقابلتان را وقتی که دارد غیبت و بدگویی میکند قطع می کنید.
گام دوم: بعد از قطع کردن صحبت شخص، بلافاصله این سوالات را از او می پرسید: خب حالا ما چی کار می تونیم بکنیم؟ چه اقدامی از ما ساخته است؟ خب حالا ما چی کار می تونیم بکنیم که اوضاع بهتر بشه؟
در حقیقت به کار بردن این تکنیک این فایده را دارد که افرادی که دائم دارند دیگران را قضاوت منفی می کنند و دائم پشت سرشان بدگویی می کنند، کار خاصی ندارند که، یک وقت خالی پیدا کرده اند و با خودشان می گویند خب بزار این وقت خالی خودم را با غیبت کردن پر کنم. بنابراین وقتی ما می آییم می گوییم خب حالا ما چیکار می تونیم بکنیم؟ حالا تو می خوای چیکار کنی که اوضاع بهتر بشه؟ داریم او را به مسئولیت پذیری دعوت می کنیم و این برای او بشدت سخت است، بنابراین دیگر در حضور شما اصلا از دیگران بد گویی نمی کند.
فقط دوتا نکته مهم وجود دارد
یک: شاید برای اولین بارها که این تکنیک را به کار میبرید، دیگران گارد بگیرند چون تا الان این مدل رفتاری را از شما ندیده اند اما شما نباید ناامید شوید و باید این تکنیک را تمرین و تکرار کنید و به کار ببرید تا نتیجه بگیرید.
دو: لحن شما بسیار بسیار مهم است. اگر با لحن عصبانی از شخص آن سوالات را بپرسید که خب حالا ما چیکار کنیم آخه اه؟ این مدل پرسیدن سوال اصلا فایده ای ندارد و باعث می شود روابطتان هم خراب شود. لحن شما موقع پرسیدن سوال باید کاملا جدی باشد و نه بصورت شوخی سوالات را بپرسید و نه بصورت عصبانی و پرخاشگرانه.
اقدام نهایی
بنابراین همین الان یک سناریو برای خودتان درست کنید انگار که دو نفر هستید و یک طرف دائم دارد پشت سر دیگران از آن ها بدگویی می کند و یک طرف هم صحبت شخص را قطع می کند و سوالات را می پرسد و بعد ببینید آیا به عنوان شخصی که دارید غیبت می کنید( در سناریو خود ) می توانید به سوالاتی که از شما پرسیده شده است جواب بدهید( سوالاتی که دعوت به مسئولیت پذیری می کند )
دیدگاهتان را بنویسید