شش نشانه فردی که به بلوغ رفتاری رسیده است
بررسی وضعیت خود
این یادداشت و مقاله در حقیقت یک آزمونی هست که ما خودمان را بسنجیم و بدانیم که کجای کار هستیم و آیا واقعا از لحاظ عقلی و رفتاری بزرگ شده و بالغ شده ایم یا خیر. در این مطلب شش تا از ویژگی های افرادی که به بلوغ رفتاری و عقلی رسیده اند را با هم بررسی می کنیم.
چیست؟
در حقیقت این آزمون به ما یک خودآگاهی می دهد که بدانیم کجای کار هستیم و اگر از ایرادی در کار بود، آن را اصلاح کنیم و پیش برویم.
اگر این موضوع را ندانی …
بسیاری از افراد را دیده ام که یک یا چند تا یا تمام این ویژگی هایی که الان می خواهم بگم را ندارند حتی با اینکه سن وسالی ازشون گذشته اما از لحاظ رفتاری به بلوغ نرسیده اند و این موضوع هم باعث رنجش اطرافیانش می شود که دلیلش را در ادامه برای تان می گویم و هم از همه مهم تر که خودش احساس خوبی ندارد و از زندگی و رفتارهایی که دارد راضی نیست و این خب خیلی بد و آزار دهندس.
ویژگی ها
بریم سراغ این شش ویژگی افراد بالغ از لحاظ عقلی و رفتاری و ببینیم که چه چیزهایی هستند.
ویژگی اول: واکنش نشان دادن در زمان های استرس و فشار.
فردی که به بلوغ رفتاری نرسیده است، موقع استرس و فشار، دائم پرخاشگری می کند، بر روی خودش کنترل ندارد و دیگران را اذیت می کند. اما کسی که به بلوغ رفتاری رسیده است، موقع استرس و فشار، بر روی خودش سعی می کند کنترل داشته باشد و منطقی رفتار کند و تصمیم بگیرد.
ویژگی دوم: نحوه پاسخ گویی به خشم.
فردی که به بلوغ رفتاری نرسیده است، وقتی خشمگین می شود، فقط داد و بیدار می کند و تا حدی به بقیه هم می تواند آسیب بزند
اما کسی که به بلوغ رفتاری رسیده است، وقتی که خشمگین می شود، به کسی آسیب نمی زند و حق کسی را ضایع نمی کند.
ویژگی سوم: یکپارچگی( همسو بودن حرف و عمل)
کسی که به بلوغ رفتاری نرسیده است، به طور کلی حرف و عملش باهم یکی نیست اما فردی که به بلوغ رفتاری رسیده است، به صورت کلی حرف و عملش یکی و همسو است.
ویژگی چهارم: قضاوت کردن
کسی که به بلوغ رفتاری نرسیده است، کلا در قضاوت کردن پرت است و نتیجه های عجیب و غریب از یک اتفاق می گیرد اما کسی که به بلوغ رفتاری رسیده است، اصولی دارد برای قضاوت کردن، نه قضاوت کردن آدما، بلکه قضاوت کردن شرایط و رویداد ها، مثلا مزخرف ترین وبدترین برداشت را از یک اتفاق نمی کند.
ویژگی پنجم: دیدگاه نسبت به یادگیری و آموزش دیدن.
کسی که به بلوغ رفتاری نرسیده است، می گوید یادگیری و آموزش دیدن یک چیز چرت و پرت است و اصلا فایده ای ندارد که بیخیال بابا اما کسی به بلوغ رفتاری رسیده است، می گوید یادگیری و آموزش دیدن، خیلی موثر است و می تواند من را به یک ورژن بهتری تبدیل کند و این عالیه
ویژگی ششم: مسئولیت پذیری
درباره مسئولیت پذیری یک مطلب در داخل سایت گذاشته ام و بصورت کامل این را توضیح داده ام اما در کل کسی که به بلوغ رفتاری نرسیده است، دائم غز می زند و بهانه می آورد و فقط دیگران و شرایط را مقصر می داند و سرزنش می کند و برای بهبود کیفیت زندگی اش اصلا اقدامی نمی کند. اما کسی که به بلوغ رفتاری رسیده است، مسئولانه رفتار می کند و اصلا هیچکس را مقصر نمی داند و سرزنش نمیکند، این به این معنا نیست که شرایط عالی است و دیگران اشتباه نمی کنند و فلان نه اصل، این شخص می گوید درست است شرایط شاید خوب نباشد اما شرایط و رفتار مردم که دست من نیست ، اما رفتار و اعمال و اقدامات من کاملا تحت اختیار من است بنابراین من میخواهم در جهت بهبود کیفیت زندگی ام تلاش کنم و اقدامات موثری انجام بدهم.
خب چی کار کنم؟
همین الان این موارد را در خودتان بررسی کنید و ببینید در کدام یک از این موارد ضعیف هستید تا بتوانید آن را قوی کنید و رشد کنید. برای ویژگی های اول و دوم، بنظر من بهترین راهکار، مدیتشن کردن علمی هست که اپلیکیشن آرامیا می تواند کمک بسیار زیادی به شما بکند اگر در این دو ویژکی مشکل دارید. برای بحث یکپارچگی هم خیلی بهتر است مفهوم ارزش ها را بدانید وتمرینن کنید که یک مطلب درباره ارزش ها در سایت گذاشته ام. برای مسئولیت پذیری هم می توانید کتاب های مختلفی از جمله به پاخاستن برای انسانیت و سوالات خود را تغییر دهید تا زندگی تان تغییر کند و انسان و انتخاب دشوار را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید