خلاقیت
1_ آیا می شود خلاقیت را یاد گرفت؟
بسیاری از ما انسان ها فکر می کنیم داشتن خلاقیت یک استعداد ذاتی است که فقط یک سری از افراد خاص این ویژگی را دارند و بخاطر همین هم رشد می کنند و پیشرفت های چمشگیری را تجربه می کنند.
درحالی که اصلا این طور نیست و این یک باور و طرز فکر غلط و نادرست است. خلاقیت یک مهارت است و با تمرین و تکرار می شود این مهارت را یاد گرفت و در خود شکل داد و دائم تقویت کرد همان طور که در ادامه خواهید دید.
2_ مفهوم اصلی خلاقیت
یعنی رسیدن به جای جدید یا جای قبلی با مسیر جدید یعنی یک چیزی که قبلا نبوده و حالا شما با خلاقیت خودتان آن را ایجاد کرده اید یا نه یک چیزی که قبلا هم بوده و حالا شما از یک راه و مسیر جدید و جذاب تر به آن چیز می رسید و این یعنی خلاقیت. به عنوان مثال فردی را در نظر بگیرید که در محیط کار خود، یک تغییری مثبت برای شرکت اعمال کرد که تا قبل از آن کسی آن کار را نکرده بود و این تغییر باعث رشد چشمگیر آن شرکت شد یا مثلا همین فرد اصلا چیز جدیدی را خلق نکرده است و فقط به رقبای پرقدرت و قوی نگاه کرد که چه کاری انجام داده اند که انقدر رشد کرده اند و بعد می آید همان کار را با یک راه دیگر با یک مسیر جدیدتر و با یک استراتژی جذاب تر ارائه می دهد و باعث رشد شرکت می شود و این یعنی خلاقیت که در ادامه نحوه یادگیری آن را خواهیم آموخت.
3_ چرا باید خلاقیت را یاد گرفت؟
احتمالا شما هم مثل من وقتی در بازار قدم می زنید، بعضی از مغازه ها بیشتر به چشمتان می آیند و در حقیقت بین آن همه مغازه، فقط چند مغازه را جذاب می بینید چرا؟ چون اگر دقت کنید، خلاقیت به خرج داده است و کاری متفاوت و جذاب با دیگر مغازه ها کرده است حالا آن کار می تواند هرچیزی باشد. یا مثلا بعضی از پیج های اینستاگرام را می بینیم که خیلی به چشم می آیند و خیلی جذاب هستند و از آن ها خوشمان می آید، در حقیقیت آن ها خلاقیت به خرج داده اند.
خلاقیت داشتن باعث می شود به عنوان یک آدم حرفه ای شناخته بشوید و همه بگویند این خیلی خفن است همیشه یک چیز جذاب و فوق العاده خلق می کند.
با خلاقیت می توانید سریع رشد کنید چون افراد بسیار کمی هستند که به دنبال یادگیری و تقویت خلاقیت می روند بنابراین تقریبا همه مثل هم می شوند و وقتی شما این مهارت را دارید، قطعا در کار خود بشدت رشد خواهید کرد.
خلاقیت داشتن کمک می کند در مسائل زندگی هم راهکار های متفاوت و موثری داشته باشید و برای حل مسائل خودتان گیر نکنید و این خیلی خوب است.
فرصت های شغلی برایتان به وجود می آید و دیگران برای اینکه کسب و کار خودشان رشد کند، به دنبال شما می افتند تا از این مهارت خفن شما استفاده کنند.
4_ چطوری خلاقیت را یاد بگیریم؟
رسیدیم به جای جذاب بحث یعنی ما چطوری می توانیم خلاقیت را یاد بگیریم و این مهارت را در خودمان تقویت کنیم. خلاقیت و نوشتن، رابطه بسیار نزدیکی باهم دارند. یعنی شما به مغزتان می گویید به من مجموعه ای از ایده ها و راهکارها بده بنابراین نیاز است بنویسید و لیست درست کنید تا بعدا از این لیست که در آن ایده هایی نوشته اید، ایده یا ایده های مورد نظر خودتان را بردارید.
خب حالا ما چه کار کنیم به مغزمان ایده هایی بیاید؟ مغز انسان علت یاب است و دائم دنبال جواب سوالات می گردد بنابراین نیاز است ما در آن حوزه ای که می خواهیم در آن خلاقیت داشته باشیم و خلاقیت به خرج بدهیم، سوالات درستی از خودمان بپرسیم و بعد که سوال را پرسیدیم، مغزمان دائم بهمان ایده می دهد و ما باید آن ایده ها را بنویسیم و بر روی کاغذ پیاده کنیم. به عنوان مثال من یک معلم هستم و می خواهم کلاسم شور و شوق زیادی داشته باشد و دانش آموزانم از کلاس لذت ببرند، بنابراین این سوال را از خودم می پرسم که: من چطوری می توانم کلاسی داشته باشم که پر از شور و شوق باشد و دانش آموزان از کلاس لذت ببرند؟ بعد از پرسیدن این سوال، ایده هایی به ذهنم می آید مثلا می گوید: بازی های مختلف را به کلاس بیاور _ تعامل با دانش اموزان را زیاد کن _ شوخی و جک های زیادی بگو _ مطالب سخت را ساده سازی کن و به صورت جذاب و راحت به دانش آموز یاد بده _ با انرژی باش و لبخند بزن _ به دانش آموزان اهمیت بده و دوستانه باش _ و… و من تمام این ها را می نویسم.
البته اگر این کار را تا به حال انجام نداده اید، نباید انتظار داشته باشید برای بار اول ایده های خیلی ناب و جذابی به ذهنتان بیاید، این یک مهارت است و با تکرار و تمرین بهتر می شود بنابراین برای خلاق شدن باید این کار را دائم تکرار کنید، هی از خودتان سوال بپرسید و بنویسید و این را برای هر چیزی که می خواهید در آن رشد کنید به کار ببرید.
5_ اقدام نهایی
پس روزانه به مدت ده دقیقه این تمرین را انجام دهید به مدت دو ماه و بعد می بینید که چقدر خلاق شده اید و هر وقت نیاز داشتید جایی خلاقیت به کار ببرید، خیلی راحت و با خیالی آسوده می توانید این کار را انجام دهید.
یعنی دقیقا چه کار کنم؟ از چیز های خیلی ساده شروع کنید و از خودتان سوال بپرسید به عنوان مثال: من امروز چطور می توانم بیشتر به خودم اهمیت بدهم؟ من چطور می توانم پر انرژی تر باشم؟ من چطور می توانم کار های خودم را به بهترین نحو ممکن انجام دهم؟ من چطور می توانم از زندگی بیشتر لذت ببرم؟ و…
و بعد شروع کنید به نوشتن و هر ایده ای که مغزتان بهتان می دهد را بنویسید، فقط اصلا به مغزتان فشار نیاورید و با خودتان درگیر نشوید، اگر ایده ای به ذهنتان نمی آید طبیعی است چون تازه شروع کرده اید و دارید این کار را انجام می دهید، بنابراین اصلا به ذهنتان فشار نیاورید و بگذارید راحت باشد و خودش کم کم ایده می آورد، ده دقیقه زمان بگذارید و تمام ایده ها را بنویسید.
بنظرم همین الان دست به کار شوید و یک تمرین انجام بدهید.
دیدگاهتان را بنویسید