بهترین تکنیک تعامل با افراد قربانی و غرغرو
تعیین وضعیت خود با چند سوال
افرادی را در اطرافت داری که کار همیشگی شان غر زدن و شکایت کردن از این و اون و شرایط است؟
می دانی بهترین روش تعامل با این مدل افراد چه چیزی است؟
چطوری به افرادی که دائم پیش ما غر می زنند و بهانه می آورند، محترمانه بگوییم که من از این کار خوشم نمی آید لطفا پیش من از این مدل رفتار ها نداشته باش؟
توضیح کلی و مختصر و مفید درباره موضوع
تقریبا همه ما اطرافمان افرادی را دیده ایم و داریم که در حضور ما فقط این را بلد هستند که از شرایط اجتماعی، اقتصادی، محیطی و… شکایت کنند بدون اینکه اقدام موثری در جهت بهبود کیفیت زندگی شان انجام بدهند و انقدر غر می زنند انقدر شکایت می کنند که اعصاب ما بهم میریزد و کلافه می شویم و یا از روی خجالت دائم به حرف های شان گوش می دادیم و نمی دانستیم چطور بهشان بگوییم که پیش ما انقدر غر نزن، یا بلد نبودیم که چی کار کنیم در این موقعیت ها.
بنابراین در ادامه یک تکنیک خیلی خفن یاد می گیریم که چطوری نسخه این مدل افراد که هیچ کاری نمی کنند و فقط الکی غر میزنند و شکایت می کنند را بپیچیم
با دستان خودت زندگی ات را نابود کن
من یک دوستی داشتم که هروقت با او می رفتیم بیرون برای گردش و تفریح، این فقط شروع می کرد به شکایت کردن که وای کار نیست، جوونی مان به فنا رفت، هیچکس به کمک ما نمی آید، بدبختی پشت بدختی، آخری نداریم ما همینجوری الکی داریم می گردیم و… و دائم از این مدل حرف ها می زد و من با اینکه دائم آموزش می دیدم و بر روی خودم کارمی کردم، باز هم حرف های اون برروی من بی تاثیر نبود و یک حالت درخت مانند به من می داد یعنی هیچ اقدامی از من برای بهتر کردن زندگی ام ساخته نیست و مانند یک درخت، ساکن و ثابت هستم و این مدل افراد مانند برنامه های مضر در گوشی ها هستند که هم گوشی را خراب می کنند و هم باتری گوشی را سریع خالی می کنند و جیم ران می گوید شما میانگین پنج نفر اطرافتان هستید، یعنی اگر دائم با افرادی که غر می زنند و هیچ کاری نمی کنند تعامل داری، احتمالا وضعیتت خیلی از آن ها بهتر نمی شود.
این مدل افراد، صحبت های شان مانند برف شب است، ذره ذره و آرام آرام بر روی تو و وجودت می نشینند و یهو که چشمت را باز می کنی، می بینی زیر کوله باری از برف مانده ای و یخ زده ای و هیچ حرکتی نمی توانی بکنی و این خب خیلی بد است.
تکنیک عالی و موثر
اولین نکته برای تعامل با افراد قربانی این است که به این موضوع حواست باشد که همه ما انسان ها در مواقعی دوست داریم که قربانی باشیم بنابراین اگر فردی خیلی کم پیش شما قربانی بازی در میاورد، نزنیم در ذوقش و حالا می توانیم کمی با اون همراه بشیم و درکش کنیم اما اگر عادتشان است و دائم این کار را انجام می دهند، خیلی قاطع و محکم حرفمان را میزنیم.
این تکنیکی که می خواهیم باهم یاد بگیریم، از سه تا سوال تشکیل شده است که باید این سوالات را از فردی که دارد قربانی بازی در می آورد بپرسیم:
اولین سوال: خواسته تو چه چیزی هست؟ چه چیزی میخواهی؟
به عنوان مثال می گوید که : جامعه وضعیتش خیلی بد است، اصلا نمی شود کار کرد اصلا کاری پیدا نمی شود که. اینجا می گوییم خواسته تو چه چیزی هست؟ چه چیزی می خواهی؟ و در اینجا مثلا پاسخ می دهد که من میخواهم شغل داشته باشم و کسب درامد کنم خب. در اینجا می رویم سراغ سوال دوم
سوال دوم: چی کار کردی؟ یا چی کار می کنی؟
در ادامه مثال بالا، می گوییم که خب چی کار کردی که شغل پیدا کنی، چه مهارت هایی داری که بهت شغل بدهند؟ بعد می گوید که خب نه مهارت داشتن که مهم نیست باید پارتی داشته باشی برای شغل داشتن و… در اینجا می رویم سراغ سوال سوم
سوال سوم: الان که داری ناله می کنی( غر میزنی ) وضعیت بهتر میشه یا بدتر؟ الان با این رفتارت اوضاع بهتر می شود یا بدتر؟
_ این مدل سوالات که در واقع افراد را دعوت به مسئولیت پذیری می کنند، خیلی موثر و مفید هستند و باعث می شوند دیگر آن فرد قربانی، پیش شما قربانی بازی در نیاورد و این خیلی مهم و خوب است.
تمرین و اقدام
وقتی می خواهید برای بار اول این سوالات را تست کنید، ممکن است مرتکب اشتباهات جزئی بشوید اما نگران نباشید و با تمرین و تکرار می توانید کامل این مهارت را یاد بگیرید و رفته رفته بهتر شوید.
بنابراین همین الان به اتفاقاتی که در گذشته افتاده است و افراد می آمدند و پیش شما قربانی بازی در می آوردند فکر کنید و سعی کنید این سوالات را از آن شخص بپرسید و پیش برید.
دیدگاهتان را بنویسید